kizilay_banner_728X090

TUS’a çalışırken kaynak değiştirmek

TUS´a çalışırken kaynak değiştirmeli miyim?
Bu haber 2014-10-16 09:57:07 eklenmiş ve 2583 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

TUS'a çalışırken kaynak değiştirmelimiyim?

Çalıştığım kitabı, kaynağı değiştirirsem zaman kaybım, değiştirmezsem zaman kazancım olur mu?

Kafaları kurcalayan bu soruya 15 yıllık tecrübemizle cevap arayalım.

Herkesin ihtiyacı ve durumu farklıdır. Genellemeler yanlışlığa yol açar.

Kaynağın doğruluğu, bitirilebilme süresi, kişinin hedeflerine ve zamanına uygun olup olmadığı konusu çok önemlidir.

Bir örnekle açıklayalım. Oğuz Kayaalp Farmakoloji ve Katzung Farmakoloji

Doğru kaynaklar. Kesinlikle

Kaç sayfa

Sizin ne kadar vaktiniz var? Aklınızda kalması için kaç kez tekrar etmelisiniz vaktiniz buna uygun mu? Buna ayırdığınız vaktin diğer nelerden eksilttiğini, bunun “fırsat maliyetini” düşündünüz mü?

Var olan farmakoloji bilgi düzeyiniz nedir?

Hedefiniz nedir?
 20 Farmakoloji sorusundan 16 sını yapıyorsanız hedefiniz 18 soru yapmak ise bence Oğuz Kayaalp Farmakoloji ve Katzung Farmakoloji okumakla kaybedeceğiniz zaman ve size getireceği ek faydayı düşünürseniz mantıklı bir seçenek olmadığı anlaşılıyor. Diğer derslerden eksiğiniz yoksa onlara zaman ayırmak yerine Oğuz Kayaalp Farmakoloi ve Katzung Farmakoloji de bir tercihtir. Ama dğerlerine kalan süreyi gözönüne alarak cevabınızı oluşturun.

Peki, zaten herhangi bir sınavda 20 de16 soru yapmakta olan siz 18 soru hedefini yakalamak için hangi kitabı okumalısınız?

Verilecek cevap en kısa sürede tekrar edilebilen, size en az sayfada en optimum bilgiyi sunan, her şeyi yakalama saçma mantığıyla kes yapıştır, ekle, bir soruya 5 sayfa açıklama eklenmiş, aynı soruyu ve cevabı defalarca tekrar eden kitap yerine hangi kitap size aşağıda bahsedilen şartları sağlıyorsa onu okumalısınız. Zaman en önemli faktördür. Bu nedenle kaynak değiştirmekten çekinmeyiniz. Örneğin 16 farma sorusu yapan biri 18-19 soru yapmak için 300 sayfa, 20 farma sorusu yapmak için 700-1000 sayfadan
oluşan soru, konu, ders notu, texbook vs vs birkaç kitabı kitabı tercih etme noktasındaysa 300 sayfalık eseri tercih etmelidir. Aynı sürede bu eseri birden fazla sayıda okuyabileceği için akılda kalıcılığı kolaylaşacaktır.

Çalıştığınız kaynağı değiştirmeyin mesajının altında “bir kez neyle başladıysanız onunla devam edin, eskiden beri biz olduğumuz için bizden vazgeçmeyin” yönlendirmesi bulunmaktadır. Aşağıda açıklandığı gibi yararlar sağlanıyorsa kitap değiştirmenin ne mahzuru olabilir, bilakis zaman kazandırıp ve sık tekrara imkan tanıyorsa büyük avantaja
dönebilir.

Elinizdeki eser bu nitelikleri zaten taşıyorsa devam edin. Yoksa değiştirmekten çekinmeyin. Bir kere bir şekilde kitaplığınıza girdi diye bir esere mahkum değilsiniz.

Neden daha kalın daha az tekrar edilebilir, eksikleri tamamlanmamış, yanlışları düzeltilmemiş sadece kes yapıştır metodları ile iyice kalınlaştırılmış bir esere sonsuza kadar mahkum olmalıyım?

Yayın evi tarafgirliğine gerek yoktur.
Yukarıdaki kriterlere uymayan kitap hangi yayın evi ve kurumun olursa olsun çekinmeyin.

  Sonuç olarak yeni kaynağınızın yukarıdaki nitelikleri taşıdığını düşünüyorsanız TUS’a çalışırken kaynak değiştirmekten çekinmeyiniz.

ETİKETLER : tus tusa hangi kaynak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer TIP-EĞİTİM haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -