kizilay_banner_728X090

Srebrenitsa soykırımının 15´inci yılı

Yapımcı Firma: Servet Yapım $8.99 €6.46
Bu haber 2014-10-15 11:32:16 eklenmiş ve 1548 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Sırplaryn katlettiği  775 kişi toprağa verildi

 

Bosna Hersek'te 15 yıl önce Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybedenlerden kimliği tespit edilen 775 kişinin cenazeleri toprağa verildi. Srebrenitsa soykırımının 15'inci yıl dönümünde Bosna Hersek'te gerçekleştirilen anma törenlerinde toplu bir şekilde Reis-il Ulema tarafyndan cenaze namazları kıldırılan 775 kurban, Potoçari mezarlığına gömüldü.


Daha önceki birçok kurbanın aksine kimlikleri tespit edilen 775 kişi, kendi adlarının yazılı olduğu mezar taşlarının da bulunduğu mezarlara defnedildi. Bir toplu mezarda ortaya çıkarylan 775 cesedin kimlikleri, DNA testleriyle belirlenmişti. 

Öte yandan bugün cenaze töreni düzenlenenler arasynda Hyrvat asylly bir Hyristiyan da vardy. Ysminin Rafael olduğu açyklanan ve Boşnaklarla birlikte Syrplar tarafyndan toplu katliama uğrayan bir Hyrvat, diğer soykırım kurbanlary ile birlikte gömüldü. Böylece Srebrenitsa'da ilk kez bir Hyristiyan toprağa verilmiş oldu. Rafael'in Hyristiyan olmasyndan dolayı da törenler kapsamında Katolik din adamları da ayrı bir cenaze merasimi düzenledi. 

Srebrenitsa mezarlığında bugün toplam 3 bin 499 mezar bulunuyor. 775 kişinin mezarlığa yerleşmesiyle birlikte bu sayı 4 bin 274'e çıktı. Ancak Srebrenitsa'da 11 Temmuz 1995'te Sırplar tarafından katledilenlerin bugüne kadar ancak yarısı bulunabildi. 

Tahmini 4 bin Boşnak'yn kemiklerine henüz ulaşılamadı ve yeri bilinmeyen toplu mezarlarda yattykları düşünülüyor. Sırplar, 15 yıl önceki katliamlarında öldürdükleri cesetlerin kimlikleri tespit edilmesin parçalayarak toplu mezarlara gömmüşlerdi. Bugüne 64 ayrı toplu mezar tespit edildi

 

http://www.gazete5.com/foto-galeri/srebrenitsa-katliamini-unutmadik-944-n1.htm

 

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1262116&PAGE=1

 

Video: Katliamyn 15. yyl

15 yıldır dinmeyen acı

 

 

ETİKETLER : Srebrenitsa soykırımı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GENEL haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -