Türk Tıp Dizininin hazırlanmasından sonra Türk bilimsel dergiciliğinde belirgin ilerlemeler olduğu açıktır. Bu aşamadan sonra bu dergilerin bir portal haline getirilip tanıtımının yapılması gerekmektedir. Bu nedenle yapılanmasının
Koreamed
http://www.koreamed.org/SearchBasic.php
scielo
www.scielo.org
indmed (basit)
http://indmed.nic.in/
veya Highwire
http://highwire.stanford.edu/
türü ulakbim veya turkmed benzeri bir adla portal olmasy ülke çapında tanıtımının yapılması gereklidir. Hatta scielo benzeri diğer ülkeler bile (kardeş ülkeler) dâhil edilebilir.
Bunlar yapılmadığı zaman türkiyede yayınlanan makalelerle ilgili olarak ulaşılabilirlikte, makaleyi kullanmada ve atıf almada belirgin bir artış olmayacaktır.
Doğal yolla gelişim hızı yeteri değildir. Bunu indüklemek için Turkmed veya daha da ileri görüşlü bakarak tüm bilimsel dergilerin yer aldığı ScienceTurk türü bir portal oluşturulabilir.
Bendeniz zamanında böyle bir program yazılımını yaptırmış idim, denemelerdebaşarılı olmuştu, ancak gerisini getirmedim.
Bu alandaki en iyi çalışma olan pleksus tarafından yapılan Turk Medline iyiniyetli bir girişim olmakla birlikte çok büyük mantık hataları içermektedir. Bu konudaki katkılarımı ilgiliellere sunmuştum ancak biz herşeyi çok iyi biliriz diye davranıp ilgilenmeme haklarını kullandılar.
Bu işin doğrusu bunu Türkiyede sürdürebilecek özel sektör kuruluşu yok, bu boşluğu Tübitak doldurabilir.
Ama iki kez ulusal veri tabanları ile ilgili toplantıya katıldım ve gördüm ki: tiyatroculara çok prim veriyorlar, yetkin olmayan isimler otorite gibi roller kesiyor.
Vs... vs nedenlerle zor...
Ne diyelim umarız düzelir.
YIL:2010
Yıl: 2015 Mayıs Değişiklik Yok