kizilay_banner_728X090

1 kilo 1000 gram mıdır? Firmasına göre değişir

1 kilo kaç gram? Firmasına göre değişir
Bu haber 2020-07-09 20:03:28 eklenmiş ve 1563 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

10 üzerinden 100 puanlık bir görüntü.

Dara kavramını unutturan bişeref satıcıların olduğu ortamda net 1000 gram tartıyor...

Müşteriye kağıdı,kutuyu, ambalajı sattığı ürün her ne ise onun kilo fiyatından okutmuyor. 

 

sosyal medyada konuyla ilgili bazı şikayetler:

1- "...Firma paket olarak börek aldığınızda dara almadan tartma işlemini yapıyor. 1 kilo için kullandıkları kutu yaklaşık 100 gram, yarım kilo için kullanılan 50 gram. 

36 TL'ye 1 kilo börek aldığınızı düşünürken aslında 900 gram alıyorsunuz ve sadece kutuya 4 TL ödüyorsunuz.Bunu çalışanlara söylediğinizde ise "şirket politikası" cevabını alıyorsunuz."

2- "...şubesi tatlı alımlarında kutu darası almıyorlar. Baklava fiyatından kutu satışı yapıyorlar ve bunu da kutuların altındaki "tartılarak satılır" ibaresiyle savunuyorlar.

Diyelim kutu tartılarak satılıyor bir kutuya neden baklava fiyatı biçiyorlar?"

 

3-  Adamdan su böreği alıyorum. Tepsi istemiyorum. Kutuya koyuyor 2 kutu bir tepsi yapıyor. Kutunun 1 adeti tartıya koydum 120 gr geldi iki kutu 240 gram, tezgahtar arkadaşa sordum sen darasını almıyor musun bunun diye abi böyle sistem bu dedi. 240 gram iki kutunun bana 15 TL'lik börek kilosuyla hesapladığında 3.6 liraya çakmış oldular. Sorun 3 veya 5 lira olması değil aldığım ürünün kilosu 100 lira olsaydı sadece o ufacık 1 kutuya 12 TL verecektim. 12 liraya taksi tutsam daha ucuza gelir Ürünleri ucuz diye gelen insanların aklıyla oynanıyor. Mağazanın her duvarına baktım kutuların fiyatları ürünlerin kg fiyatından hesaplanır diye bir yazı, uyarı yoktur.

4- ..."tezgahtar 2 kiloluk baklava kutusunun darasını almadan tartı 2 kiloluk baklava kutusunu bize 25 TL sattı. Şube müdürüyle konuştum ama bana hakaret ve küfür ederek kapı dışarı attı."

 

5- "....Bulvarı üzerindeki şubenizden baklava satın aldım. Baklavayı koydukları kutunun darasını almadan baklavayı kutuya koyup verdiler. Kendilerini uyardığımda kutuyu bedava vermediklerini, kutunun parasını yargıya ilave ettiklerini söylediler. 500 gr baklava parasına 420 gr baklava + kutu satın almış oldum.

Asıl olan, tartıyla satışa sunulan tatlı ve benzeri malların -darası çıktıktan sonra- ambalajın / kutunun / poşetin dışında istenilen ağırlığın sağlanmasıdır. Çünkü, müşteri poşeti değil, satışa sunulan malı satın alıyor. Kutunun maliyeti bizi etkiliyor, diyorsanız; ayrıca bu kutunun fiyatını yiyeceğin fiyatına ekleyerek satmanız daha uygun olacaktır."

6- "...pastanesinden ekler pasta almak istedim ve çalışan arkadaş kutunun içine darasını almadan ekler pastaları koyacakken uyardım ve darasını almasını rica ettim. ''darası alınmıyor'' dedi. Neden diye sorduğumda tartıya koydu ve boş kutunun hep beraber 150-200 gram ağırlığında olduğunu gördük. Yetkili çalışana sorduğumda da darasının alınmayacağını iletti (darasının alınmayacağının direk hazır cevapla diretilmesinde dahi kötü niyet var) . Ben de kilosu 120 TL'ye baklava aldığımda kutu 24 TL'ye geliyorken,45 TL'ye ekler pasta aldığımda ise kutunun 9 TL'ye geldiğini ilettim. Tartıya dahil edildiği için ve ben bir ürün alırken 1 kg istediğimde içinde 800-850 gram olmasının hak olmadığını söyledim ve buna rağmen darasının alınmayacağını söylediler! Buradaki maksat nedir? Ben hakkımı helal etmiyorum."

 

7- "...baklavalarına iftar için baklava almaya gittim,1 kilo tatlı almak istedim ( yarım kilo baklava, yarım kilo Burma kadayıf) yaklaşık 135 lira tutuyor, satıcı kutunun darasını almadan tartmaya başladı, kutu ağırlığını sordum 120 gr civarı denildi... Lütfen kutunun darasını alır mısınız diye belirttim biz bu şekilde satıyoruz şeklinde cevap verdiler. Üslup da sıkıntı yok herhangi bir kaba davranışa da maruz kalmadım fakat ben kutuya yaklaşık 18 lira vermek istemiyorum, ya da 1 kilo ürün istediğimde 850-900 gr ürün almak istemiyorum. Bunun adı haksız kazanç, bunun adı tartı hilesidir... Eğer zarar ediyorsanız ürün fiyatını güncellerseniz, fakat 1 kilo diye vatandaşa 850 gr ürünü satmaya hakkınız yoktu"

8- ".. Mersin'in meşhurudur, cezeryesi efsanedir ama yılladır fark edemediğim 15 Kasım 2017 günü hediye olarak eşe dosta götürmek üzere 6 paket cezerye yaptıracakken başıma gelen daha efsanedir. Paket yaptırmak için sipariş verdiğimde 500 gram olsun dedim, aldığım cevabın hala şokundayım. "kutu 100 gr olduğu için toplam 500'mü yoksa 500 gr cezerye mi" istediğim soruldu. Malumunuz dilediğiniz miktarda tartılıp karton kutu ile verilen cezerye kutuların darası düşürülmeden ücretlendiriliyormuş yani siz 500 gr cezerye istediğinizde kutu + 400 gr cezerye satın almış olup toplamda 500 gr cezerye parası ödüyorsunuz. Böyle bir saçmalık olur mu, darayı düşmeyecek misiniz dediğimde, isterseniz size poşette ya da kağıtta verelim dediler. Sağ olsunlar var olsunlar ama bu kadar müşterisi varken bu ince hesaptan uzak olsunlar.""

9- "...Pastanesi'nde, kutuların darasını düşmüyorlar. Geçen akşam baklava aldım. Kilosu 38 TL. Uyarmama rağmen yaklaşık 800 gr'lık baklava kutusunu da 38 TL'den bana sattılar. Patronları öyle istiyormuş. "Patron nerede?" dedim, "sabah burada olur" dediler. Personel ile tartışmadım. Sabah tekrar pastanelerine gittim. Patronlarına konuyu ilettim. Bir özür beklerken, tam tersi kendini haklı göstermek için konuştukça konuştu. "Kutuyu bedavaya alamıyorum" gibi saçma sapan cümleler kurdu. Her şeyden önce bu kul hakkıdır. Hakkımı helal etmiyorum...

10- "...açık madlen çikolata almaya gittim. Bir adet bir kiloluk ve iki adet 500 gramlık kutularda çikolata istedim. Firma personeli kutulara çikolataları yerleştirdikten sonra teraziye koydu. Ancak gözüme takılan bir şey vardı. Kutunun darasını almadan tarttı. Bu şekilde tartınca çikolata fiyatına karton kutu almış oluyorum. Firma benden kutu başına ayrı bir ücret talep etseydi normal karşılardım. Ama çikolata fiyatına bana kutu satmaları çok zoruma gitti. Saf yerine koyulduğumu hissettim. Kutularla birlikte 2.4 kg tartım yapıldı. kg fiyatı 45 TL. Toplamda 108 TL'lik bir ücret ödedim. Firma çalışanlarına bu uygulamanın yanlış olduğunu söylememe rağmen, satışın böyle yapıldığını, yönetimin kararı olduğunu söylediler"

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ÖNERİLER haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -