kizilay_banner_728X090

Merkezi Tıbbi Cihaz Atölyesi/Deposu konusunda bir öneri


Bu haber 2020-06-11 08:43:50 eklenmiş ve 8566 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Kamu, Özel ve Üniversite hastane ve sağlık kurumlarına hizmet verecek Merkezi Tıbbı Cihaz Atölyesi/Deposu konusunda bir öneri

Tıbbi Cihazlar arıza/ atık/ devre dışı kalma durumlarında depoya veya hurdaya atılma yerine öncelikle bir şekilde değerlendirilebilir ve

- tamir,

- parça birleştirme,

- parça geliştirme vd yollar ile cihazların devreye alınabilir olma ihtimalinden dolayı önce merkezi bir depoya alınarak incelenmeli tekrar kullanıma kazandırılabilir olup olmadığı kontrol edilmelidir. En ufak arızada hurdaya ayırma işlemi yapılmamalıdır.

Cihazlar hurda olarak MKE'ye gitmeden önce  bu atölyeye gelmelidir.  Aynı şekilde, yerli medikal üreticiler, Biyomedikal Mühendisliği bölümleri ve Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liseleri ile burası arasında çok sıkı bir ilişki kurulmalıdır. Karşılıklı bilgi, tecrübe ve eleman değişimi/paylaşımı ile staj imkanları, belli alanlarda kapasite geliştirici programlar oluşturulmalıdır. Bu atölyeden yerli medikal üreticiler, üniversitelerin Biyomedikal Mühendisliği bölümleri ve Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine cihaz ve parça bağışları/değişimleri/siparişleri yapılabilmelidir. 

Cihaz ve modellerine göre sık yapılan arızalar hakkında İlaç ve Eczacılık Kurumu ile bağlantılı olunmalıdır.

Tamir, Servis ve Kalibrasyon giderleri kontrolde tutulmalıdır. Hangi marka, cihaz gurubu, hangi model ve ne tür arızalar daha sık, yedek parça fiyatları? Cihazların modeline göre ömürleri, arızalanma süreleri ve türleri analizi yapılmalıdır. Cihazın hizmet dışı kalma süresi azaltılmalıdır.

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ÖNERİLER haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -