kizilay_banner_728X090

Türk Medline hakkında bir değerlendirme

Turkmedline hakkinda
Bu haber 2017-09-07 06:50:08 eklenmiş ve 2043 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Sitesindeki tanıtımında: "....Türk Medline Ulusal Sağlık Bilimleri Süreli Yayınlar Veritabanı, Türkiye'de yayınlanan bilimsel ve süreli sağlık bilimleri dergilerinde yer alan makalelerin ortak bir alandan erişilmesini hedeflemiş ve bu hedef ile 2004 yılında internet üzerinden yayına başlamıştır. Bu veritabanın önemli hedeflerinden bir tanesi de ulusal yayınlara erişilebilirliği sağlayarak okunma oranlarını arttırmak ve yapılan iyi çalışmaların önemli referanslar arasında yer almasına katkıda bulunmaktır. Türk Medline'da neler var? Detaylı arama Arama sonuçlarını kaydetme, yazdırma Makaleleri ve arama sonuçlarını sosyal platformlarda paylaşma Son eklenen dergi ve makalelere erişim En çok aranan makale ve dergilere erişim Sayılarla Türk Medline İndekslenen dergi sayısı: 371 İndekslenen makale sayısı: 159275 Türk Medline Ulusal Sağlık Bilimleri Süreli Yayınlar Veritabanı'nda derginizin yer almasını istiyorsanız, lütfen Dergi Öneri formunu doldurunuz. Hedefi Bu veritabanın önemli hedeflerinden bir tanesi de ulusal yayınlara erişilebilirliği sağlayarak okunma oranlarını arttırmak ve yapılan iyi çalışmaların önemli referanslar arasında yer almasına katkıda bulunmaktır."

denmekle birlikte arama yapmak için siteye girildiğinde arama yapılamamaktadır. Yani arama sitesinde arama yapılamamatadır.

Arama yapabilmenin yolu ise : SocialDoctors hesabınız ile giriş yapın. Türk Medline üzerinde arama yapabilmek için SocialDoctors hesabınızın olması ve hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınız yok ise oluşturmak için www.socialdoctors.com adresini ziyaret ediniz. E-Posta Adresiniz: Şifreniz: Giriş Şifremi unuttum. SocialDoctors nedir? Sadece siz doktorlara özel, sosyal paylaşımlı bir web sitesidir. SocialDoctors'ta bilginizi hem bireysel hem de kurumsal olarak paylaşabilir ve çoğaltabilirsiniz. Yani bu sitede arama yapmanın yolu alakasız bir ortama üye olmaktır. Üye olmayan arama yapabilir mi hayır. Geniş verilere üyelerin ulaşması hizmet sunanın bir tercih meseledir ancak sadece arama yapabilmenin engellenmesi nu projenin ölü doğum olduğunu göstermektedir. Yazının ve sitenin girişinde hedef neydi? ...Bu veritabanın önemli hedeflerinden bir tanesi de ulusal yayınlara erişilebilirliği sağlayarak okunma oranlarını arttırmak.... Artırmış oldunuz mu? Hedefinize ulaştınız mi?

ÖNERİ: Kore medline 'ı veya brezilya Medline'ı gibi açık arama yapılması gerekir.

https://www.koreamed.org/JournalBrowserNew.php

SciELO   The Scientific Electronic Library Online - SciELO is an electronic library covering a selected collection of Brazilian scientific journals

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer AKADEMİ haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -