kizilay_banner_728X090

Slayttan ders çalışmak saçmalığı

Tıp öğrencilerini slayttan ders çalışmaya mahkum etmek
Bu haber 2015-05-25 10:44:25 eklenmiş ve 3761 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Kelkit Anadolu Lisesi'ni çabasından dolayı kutluyorum.

 

Tıp Fakülteleri ve Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dallarının böyle bir gündemi var mı? Görmedim, bilmiyorum, duymadım...

Slaytan ders çalışan bir tıp öğrencisi ile başlayan gözlemlerim üzerine konuya yoğunlaşınca: Tıp öğrencilerinin büyük bir kısmı dersleri slayttan çalışmak zorunda kalıyor..Neden???

 

Neden: Tıp fakülteleri Anabilim Dallarının çoğu öğrencilerine alanları ile ilgili döküman vermiyorlar. Öğrenciler hocalar slayt verirlerse veya öğrenciler dersin slaytını bir şekilde alabilirlerse slaytların basılmış halinden ders çalışıyorlar.

SLAYT: Sunum yapanın sunumunu kolaylaştıran notlar kelimeler içeren bir sunum tekniğidir. Konunun tamamı değildir. Bir anlamda konunun özeti sayılabilir. Slayt çıktıları ders çalışma aracı değildir, sunumu kolaylaştıran bir tekniktir.

DOĞRUSU: Dersle ilgili Çekirdek Eğitim Müfredatı programına (ÇEP'e) uygun hazırlanmış text şeklinde hazırlanmış döküman vermektir. Her hoca anlattığı dersin ana kısımda bölümün hazırlayacağı ÇEP'e uygun text metnine sadık kalmalı, kişisel farklılıklar minimumda olmalıdır. Bu metinler mümkünse Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dallarının standardize etmesi ile fakülte tarafından basılmalı ve ilgili ders döneminde mutlaka öğrenciye ücretsiz sunulmalıdır...

TELİF HAKLARI: Sorun oluşturmaz. Oluşturur diyen tiyatro oynuyordur.

HOCALAR: notlarımızın fotokopicilerin eline geçmesini istemiyoruz tiyatrosunu bırakmalıdır. KENDİ KEŞFETMEDİĞİ ve anlattığı konuların UYGUN TEXT NOTUNU öğrencinin eğitimine sunmalıdır. Öğrenci bu nota derse girmeden ulaşabilmeli ve dersi bu notlardan takip edebilmelidir.

ANABİLİM DALLARI: Ders notlarını vermeli ve güncelliğini sağlamalıdır. Öğrencileri slayttan ders çalışmaya mahkum etme saçmalığının sorumluluğu anabilim dallarındadır.

TIP EĞİTİMİ ve BİLİŞİMİ ANABİLİM DALLARI: Eğitim metodlarına uygun formatı bulma ve ders notlarını standardize hale getirme TIP EĞİTİMİ ve BİLİŞİMİ ANABİLİM DALLARI'nın görevi olmalıdır.

DEKANLIKLAR: Ders notlarını basmalı veya elektronik olarak erişime açmalı ve öğrencilere zamanında ve ücretsiz olarak basılı veya elektronik olarak sunmalıdır.

AKSİ DURUMDA: (zorunlu nedenler dışında, örneğin yeni yer tek kişi vs) öğrencisine doğru zaman ve doğru şekilde ders notunu sunamayan her bir sorumlunun ilk aşamada EĞİTİM'le ilgili aldığı tüm ödenekleri kesilmelidir, daha sonra makul sürede yine ders notunu hazırlayamıyorsa  KURUM'la ilgisi kesilmelidir.

 

 

 

ETİKETLER : TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI TIP EĞİTİMİ ve BİLİŞİMİ ANABİLİM DALLARI TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI slayt slaytlar eğitim
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ÖNERİLER haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -