kizilay_banner_728X090

İmparatorlar Kulübü

İnsanın karakteri onun yazgısıdır
Bu haber 2014-10-16 15:08:34 eklenmiş ve 2889 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Tüm öğrenci, öğretmen ve öğretim üyelerine yani herkese tavsiye edebileceğim bir film.

Etkilendiğimi söylemeliyim.

Yönetmen: Michael Hoffman 
Oyuncular: Kevin Kline, Steven Culp, Embeth Davidtz, devamy... 

Orijinal ady: The Emperor's Club 
uzun metrajlı film ABD . Tür: Dramatik komedi 
Süre: 109 dk Yapım yılı: 2002 

İmparatorlar Klübü Filminin Özeti

YORUM YAP

"Mükemmel ve asil öğretmenler tarihi olayları dosyalarına kaydederler. Yaşamları geçmişten geleceğe birbirlerinin tekrarı şeklindedir. Onlar, okullarımızın içten ve sıcak ilişkilerini ayakta tutan sütunlarıdır. Onlar, bu yapının taşlarından ve kirişlerinden çok daha önemlidir. Onlar, varolan cevherleri ve yetenekleri açığa çıkarmaya; sevecen güç olmaya devam edeceklerdir ki; bu önemli sistemin parçaları nefes alsın, yaşamaya devam etsin."

William Hundert (Kevin Kline), özel bir okulun müdürü olan St. Benedict'in asistanıdır ve öğrendiği kavramsal teorilerin pratiğini yapmaktadır. O, öğrencilerine ilham vermeye çabalar, doğruları uygulayarak yaşar. Yunan ve Eski Roma tarihine içten bağlılığı nedeniyle; bu branşın salt bir dersten ibaret olmadığına inanır. Kısacası, klasik bir profesör gibi, o da heyecanlı, tutkulu ve prensip sahibi bir öğretmendir. O, öğretmenliğin, sadece gözbebeği öğrencilerini eğitmek olmadığını düşünür. Onların karakterlerinin de şekillenmesi için çaba sarfeder. Sonuçta ise, öğrencilerinin herbirinin karakterini basma kalıp insanlar haline dönüştürdüğünün farkında değildir.

1972 yılının son günlerinde, Hundert'in gündelik ve geleneksel hayatının içinde, dünyadan uzak, bir bakıma manastır hayatına benzer bir yaşamı vardır. Bu sırada herşeyi yerine oturtacak ve onu etkileyecek birisi olan Sedgewick Bell (Emile Hirsch) ile tanışır. Bell, Batı Virginia Senatör'ünün okula henüz başlayan oğludur. Çok kısa bir süre içinde, öğrenci ve öğretmen arasında, anlaşmazlıklar yaşanmaya başlanır.

Sadgewick bir süre sonra, karizması ve çevresine verdiği güvenle, okuldaki sınıf arkadaşlarını bir mıknatıs gibi kendisine çekmeyi başarır. Okulda yaşanan ilk başkaldırış ve meydan okuma eylemi, Hundert'ın uygulamaya koyduğu kutsanmış yemekhane kurallarını kırmak olur. Sonrasında ise, Hundert'ın saygı duyduğu Eski Roma ve Yunan dönemine ait imparatorları, Yedi Cüceler ve The Beatles'a benzetirler. Tanrıya ve diğer kutsal değerlere küfretmeye kadar uzanan davranışlar sergilerler.

Hundert tarafından okula çağrılan Batı Virginia Senatörü baba, oğlunun problemleri hakkında, çevresindeki arkadaşlarını sorumlu gördüğünü ifade eder ve bu ziyaretten bir sonuç alınamaz.

Huzuru kaçan öğretmen Hundert, sorunlu öğrenci Sedgewick'le iletişime geçebilmek için ona arkadaşça yaklaşarak, anlaşma yapmayı teklif eder. Kısa bir süre sonra, Sedgewick'in davranışlarında gözeçarpan bazı değişiklikler görmesi üzerine Hundert, Sedgewick'in güvenini kazanma yolunda, uygulamaya koyduğu katı okul kurallarını yavaş yavaş hafifletmeye ve değiştirmeye başlar. Hazırlıksız olarak kendiliğinden gelişen bir beyzbol maçı sayesinde her iki tarafda yaşadığı ortak paylaşımlarla, iyi bir birleşme deneyimi yaşar.

Sağlanan uzlaşmalardan sonra, öğretmen Hundert, başarmayı istediği gerçek öğrenimin yanı sıra, öğrencilerinin eğitimini de sağlamaya başlar. Daha sonra karar vermesi gereken zor anlar yaşayacak olan Hundert, belki de vereceği kararlar ile hem kendi kaderini belirleyecek, hem de idealleri konusunda ilerlemeye çalışacaktır.

 

The Emperors Club

El Club de Los Emperadores (The Emperor's Club) en Español

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR-GEZİ haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -