kizilay_banner_728X090

Vali Olamazsın Demedim: 1- OHANNES PEHLİVANYAN

Hikaye 1: "Temiz Yüz Joe" OHANNES PEHLİVANYAN
Bu haber 2022-10-12 10:51:55 eklenmiş ve 10426 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

Ben Sana Vali Olamazsın Demedim hikayeleri / Denemeler

 

Daha önceki başka bir hikayemizde geçen üçkağıtçı profili

için bir vatandaş o hikayede geçen üçkağıtçı benim diye

cebinden harç yatırıp dava açmıştı ve gösterdiği şahitlerle

hikayemizdeki üçkağıtçı profili ile kendi arasındaki uyumu

ispatlamaya çalışmıştı.. ...Mahkeme de evet siz iddianızdaki

gibi üçkağıtçı olabilirsiniz, şahitleriniz de iddianızda haklı

olduğunuzu güçlendiren bulgular ancakkk hikayede geçen 

kahramanlar hikaye kahramanıdır, bazı okurların kahramanı kendisiyle bağdaştırması yazarı

bağlayan bir konu değildir deyip davayı reddetmişti. Umarız bu hikaye serisi içinde bak ben

adam oldum diye dava açan olmaz.  İsim, konu ve resim benzerliği yazar olarak bizi ilgilendirmez. 

İsim, kurum ve makam benzerlikleri varsa bile tamamen rastlantısaldır. Bu denemeler yazı

dizisindeki tüm karakterler ve olayların gerçek kişi ve kurumlarla hiçbir ilgisi yoktur.

Tamamen hayal ürünü bir edebiyat eseri deneme başlangıcıdır.

Kapak Resmi: https://www.malatyarehberim.com/blog/dis-kapinin-mandali/74/ kaynağından alınmıştır.

 

Ben Sana Vali Olamazsın Demedim Hikayeleri / Denemeler:

 

Hikaye 1: "Temiz Yüz Joe" OHANNES PEHLİVANYAN 

OHANNES : Baba sen bana adam olamazsın demiştin ya bak ben okudum müdür oldum..

Baba: Ne müdürü oldun oğlum? 

OHANNES:  Müdür oldum baba otel müdürü

Baba: oğlum otel müdürlüğü sana en uygun bir iş, tam yatış yeri, yattığın yerden yapabileceğin bir iş, hem

yatarsın hem de yatakların konfor ve kalitesini kontrol ediyorum dersin, ama ben sana adam

olamazsın dedim. Türkiye sonuçta  kurumun önünde simit satamayacak kişilerin oraya müdür olabildiği

bir fırsatlar ülkesi.. ve mal olmak hep kazandırıyor...

X Şahış: Amca çok güzel bir oğlan yetiştirmişsiniz maşallah her işten anlıyor

Baba: Bu ülkede tiyatroyu bizler kurduk, bizim oğlanın da genlerinde tiyatroculuk var, iyi oynar, Ohannesle her gün Bir Demet Tiyatro ...

X Şahış: Nasıl yani?

Baba:  İşi bilmez, çok iyi bilir rolü oynar ve işe gelmez.

X Şahış:: Ama her gün işe geliyor amca

Baba:  Güzel evladım, işyerine gelme ile işe gelme aynı şey değildir.  biraz önce anlattığım yatak kontrol örneğini dinlemedin mi? Kulakların ağır mı işitiyor, yoksa dikkat eksikliği mi var?

Sizin işe gelir gördüğünüz veya işte gibi gördüğünüz anlarda da dikkatli bakarsanız fitne, fesat, kulis, sigara arası, fitne fesat kulis sigara arası, sigara arası sonrası son tur fitne fesat kulis..veya yatak kontrol sahnesi, arada bir de amirim amirim amirim başganım başganım başganım karşılama ve uğurlamaları için koltuktan kalkma anları...... Son 30 yılında pozitif, elle tutulur üç tane iş sayın

OHANNES :ama babaaaa

Baba:  Senden adam olmayacağı gibi müdür de olmaz, iyi bir otel müdürü de olmaz, kalite sıfır, destek olma sıfır. Sürekli yatış

OHANNES :  Neden baba

Baba: Çünkü kaba olacak ama kabagotsun. Otel seni ne yapsın, sürekli yatarsın, yatak doluluk oranını suni olarak artırırsın.. Kaliteli değilsin. Destek olmazsın.

OHANNES :  o ne demek baba vizigot gibi bir şey mi?

Baba:  dünya yansa kıçını kaldırıp bir kova su dökmezsin: o demek.. Örnek NTV haberlerinde vardı ,geçenlerde bir hastanede gece yangın çıktı.

Ankara'da SBÜ Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı.

10.10.2020 - 03:47

Psikiyatri servisinde çıkan yangın bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle diğer katlara ulaşmadan kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle oluşan dumandan etkilenen hastalar, itfaiye ekiplerince binanın pencerelerinden tahliye edilerek, hastanenin acil bölümünde tedbir amaçlı gözetim altına alındı. Bu arada yangında binada mahsur kalan sağlık çalışanları ve hastaların tahliyesi ise yangın merdiveninden yapıldı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yangının psikiyatri servisinde bulunan bir hastanın yatağını yakması sonucu çıktığı bildirildi. Açıklamada, "Yangın nedeniyle katta bulunan hastalarımız, hastane içinde diğer kliniklere nakledilmiştir. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmış olup olayda yangını çıkaran hastada yanıklar oluşurken, 5 kişi de dumandan etkilenmiştir. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Hastanemiz hizmetine aralıksız devam etmektedir." denildi.

bu yangın senin müdür olduğun otelde olsa yangını söndürmeye gider miydin?

OHANNES : yasal olarak yangın 24.00 sularında olduğu için ve de nöbetçi olmadığım için gitmek zorunda değilim.

Baba: Emin misin oğlum Ohannes?

OHANNES : Mesai dışı bir olaya nöbetçi değilsem neden  gitmek zorunda olayım ki?.

Baba: Oha , Ohannesim, yiğidim aslanım, pehlivanım, ben seni böyle mi yetiştirdim?

OHANNES : Ne kadar ekmek o kadar Trabzon Akçaabat köfte babacığım, tamam bir numaralı görev alanım Oteli Sivil Savunma (Afet Yönetimi) olabilir ama bu paraya ancak 8-5 çalışılır, o saatteki yangına gelmek zorunda değilim. 

Baba: oğlum Ohannesim, senin 8-5 arası çalıştığını da hiç zannetmiyorum

OHANNES : Yatıyoruz mu diyorsun baba.

Baba: oğlum Ohannesim, keşke yatsan kimseye bir zararın olmaz

OHANNES : ne yapıyoruz o zaman

Baba: oğlum Ohannesim, sabahtan akşama ya kapı önünde ya arka odalarda sigara içip lobi, kulis, fitne fesat, kumpas sonra sigara arası ve tekrar  lobi, kulis, fitne fesat, kumpas yapmaktan başka ne yapabilirsin.... senin biri için, örneğin olmaz ya çalıştığın yer huzurevi olsa yaşlı bir insan için, fabrika olsa bir personel için, hastane olsa bir hasta için kılını kıpırdatacağın gözümde canlanmıyor, 

OHANNES : Hem abartıyorsun hem de küçümsüyorsun baba. Sabahtan akşama pestilim çıkıyor.. Sabahtan akşama Başkanım, Başkanım, Başkanım,  Amirim, Amirim, Amirim karşılamaları, araç kapısı aç araç kapısı kapa, el salla uğurlamaları, amirimin nazik ziyaretleri için teşekkür ederim paylaşımları, Otel günlük raporlarının ve dedikodularının text haline getirilip, bu metne ekleme ve çıkartma yapılıp iletilmesi çok vakit alıyor, diğer işlere zaman kalıyor mu zannediyorsun.

Baba: ben malımı bilirim oğlum Ohannesim. Merd-i kıptî şecaat arz ederken sirkatin söyler Senin sonunu merak ediyorum Ohannesim,  o kadar insana fitne fesat kumpas, kapı önünde sigara molası ve sonrasında tekrar fitne fesat kumpasla nereye kadar.

OHANNES : Fitne fesat kumpas olaylarını basite alma baba, Bİr fitne, fesat kumpasın arkasında ne emek var, kaç kişinin emeği var bir bilsen öyle konuşmazsın..

X Şahış: O kadar tanımıyorum, üç tane iş,  mutlaka vardır, gosgocccccca otel müdürü, on yıllardır müdür, ama aklıma bir tane iş gelmiyor...

Z Şahış: Hakikaten Ohannes doğduğu günden beri, ki soğuk bir yortu günü idi.... değişik işler müdürü ama ben de üç tane pozitif işini sayamam..

L Şahış: Ohannes Müdürümü otele geldiği ilk günden beri izliyorum, çünkü oynuyor, iyi oynuyor ben de izliyorum, iyi bir izleyiciyim..... yaptığı tek icraat kapının önünde sigara içip kulis, lobi, fis kos fiskos veya makam odasının arkasına girip uzun uzun Tapınak toplantıları... başka da bir şey yok...

O Şahış: Ohannes Müdürümü 6 yıldır tanırım, ben de bir tane bile pozitif işini sayamam.. Binmeyeceği eşeğe semer vurmaz.

P Şahşiye: Bana da kat sorumlusu olacağım sözünü verdiler ama hala bekliyorum.. O kadar da yanağımdan makas alındı ve   ???????? emojili mesaj aldım.

O Şahış: Ablacım birinci aşama başarıyla geçilmiş daha ikinci ve üçüncü aşama kalite ve performans testlerine gireceksiniz..

P Şahşiye: Nasıl yani?

O Şahış: Yataklı tren Birinci Mevkide yolculuk yaptınız mı?

P Şahşiye: ?????

O Şahış: Bir hafta sonu da size Kıbrısın tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak, performansınıza göre karar verilecek... Ümidinizi kaybetmeyin...Sabırla bekleyin Ablacım ...

Baba: Kızım İçişleri Bakanlığı sizi uyarmadı mı? Herkesi sürekli uyarıyor.. 

P Şahşiye: Uyarmadı amca..

Baba: İçişleri Bakanlığından herkese şöyle mesaj geliyor: "Kendini Hakim, Savcı, Polis, Müdür, Satın Alma Müdürü vs diye tanıtıp para ve şifre isteyen, yanağınızdan makas almak isteyenlere inanmayınız" diye kısa mesaj gelmedi mi?

P Şahşiye: Geldi ama okumadan siliyorum bu tür mesajları...

Baba: İşte mesele o, ben doğal olarak doğmadan önce tanıyorum, çünkü oğlum... Başkalarının yaptığı işi üstlerine kendi yapmış gibi satma konusunda da çok iyidir.

X Şahış:: O zaman tiyatrocu yapsaydınız, Devlet Tiyatrosuna verseydiniz

Baba:  Ben isterdim ama tiyatro artık eskisi gibi para etmiyor.. Yeni nesil tercih etmiyor. Temiz Yüz Joe" rolü , "Baby Face" rolü daha fazla kazandırıyor

X Şahış:: O roller ne demek?

Baba: "Temiz Yüz Joe" rolü yani o kadar iyi oynuyorsun ki cinayet işlesen senden şüphelenmiyorlar ve dahası katil kim olabilir diye sana soruyorlar.

X Şahış:  ya "Baby Face"   rolü?

Baba: "Baby Face" rolü de o da ona yakın bir rol

X Şahış: vay anasını sayın seyirciler,  kabul, ot geldik ot gideceğiz, işimiz zor... kesinlikle ve kesinlikle haksız rekabet.  O zaman biz de fitne, fesat, kulis, sigara arası, fitne fesat kulis sigara arası, sigara arası sonrası son tur fitne fesat kulis..veya yatak kontrol sahnesi yapmalıyız.

Baba:  Fitne, fesat, kulis, sigara arası, fitne fesat kulis sigara arası, sigara arası sonrası son tur fitne fesat kulis..veya yatak kontrol sahnesi, arada bir de amirim amirim amirim başganım başganım başganımla bir yere kadar Evlat. Sen bunlara uyma sonunda kader bu balonları da patlatır. Bak Epstein bile patladı. Adam ol canımı ye...

 

Ürün yerleştirme: Ohannes Farkı

"Kim üzdü seni böyle Ohannes" dermişsin.. "Söyle kim üzdü seni Ohannes.. Kim! kim! kim..!"

Hey kız seni şeker ile beslerim / Senden bir pehlivan oğlan isterim'' dizelerin sahibi

 

Hikaye 2: "LGBTOİA3S2P+ " OHANNES PEHLİVANYAN 

OHANNES : Baba sen bana adam olamazsın demiştin ya bak ben okudum emek verdim müdür oldum..

Baba: Ne müdürü oldun oğlum?

OHANNES:  müdür oldum baba otel müdürü

Baba: oğlum yanlış anladın ben sana otel müdürü olamazsın demedim, tam tersi otel müdürlüğü sana uygun bir iş..Ben malımı bilirim. .Zaten koltuktan kalkmayan birisin, sürekli herkesin yaptığı işi sahiplenir ben yaptım diye amirlerine anlatırsın. Henüz deşifre olmadığın için insanlar da seni bir cacık zannediyor, ta ki amirlerinin odalarındaki dinleme cihazını tesadüfen bulana kadar, ta ki arazi de iş yapıyor gibi görünüp gizli buluşmalarla başka yerlerde yaptığınız paralel evren toplantılarını öğrenene kadar..  Sonuç olarak ben sana otel müdürü olamazsın demedim  ben sana adam olamazsın dedim.

OHANNES: Sen de mi duydun baba?

X Şahış: Duymayan mı kaldı Müdürüm, bak herkes seni okuyor. Artık daha ünlüsünüz

Z Şahış: Artık daha ünlüsünüz Müdürüm, ünlülerin alan adlarını alıp kullanıyorlar, siz de ohannespehlivanyan.com, ohannespehlivanyan.net, ohannespehlivanyan.org, hepimizohannesiz.biz ve benzeri adresleri de alın.

Y Şahış: Ohannes Müdür neden Çankırı caddesi ekibiyle gündüz vakti, konvoy halinde başka bir otele gidip ayan beyan toplantı yapıyor anlamak zor.. 

F Şahış: Filmlerde şapka, bere ve gözlük aksesuarlı tipler olur ve yüzleri görülmesin diye bereyi ve atkıyı sündürürlerdi.

X Şahış: Ya süzme salak, ya sızma salak ya da çok cesur

Y Şahış: Bu ülke çoook Cesur gördü...  Sızma salak olma ihtimali daha fazla...  Zaten XX ve XY çift taraflı çalışıyor gibi... 

B Şahış: Ohannes Müdürüm neden paralel yapı toplantılarını cuma günü yapmıyorsunuz?  

OHANNES: Ne farkeder ki?

B Şahış: Çok şey farkeder, örneğin mesela for example: Cuma namazı vakti Havaalanı yolundaki restoran localarında yaparsanız hem millet cumada olduğu için sizi görmez hem de rakınızı yudumlarsınız ve dönüşte cumayı Hacı Bayramda kılmış ve oradan dönüyormuş gibi davranırsınız, kimse şüphelenmez...

Hizmetli A  : Ohannes Müdürüm, okumuş yazmış adamsınız toplantıya LGBTOİA3S2P+ sırasıyla girerek ve makamda LGBTOİA3S+ sırasıyla oturarak bizlere ne mesaj veriyorsunuz ?

Y Şahış: Yoksa  LGBTOİA3S2P+ olmayan paralel olamıyor da biz mi duymadık...

X Şahış: Hakikaten konsey üye isimlerin bileşimi LGBTOİA3S2P+..... ilginç rastlantı, tesadüf, tevafuk... 

O Şahış: Hayatta tesadüflere yer yoktur. Ohannes Müdürüm binmeyeceği eşeğe semer vurmaz, yaralı parmağa işemez.  

X Şahış:  Dediğim gibi ya süzme salak, ya sızma salak ya da çok cesur. 

TF Şahış: Adamın gizli bir gündemi var, AK Parti, CHP, MHP, DEM Parti, Zafer Partisi, TİP, TKP ve her türlü lobiden sonra küreselcilere de mesaj çakıyor.. Elidor yılın en renkli Otel Müdürü ödülü....

TS Şahış: Ohannes Müdürüm Adnan filmini izlediniz mi?  Garip bağlantılar, kameralar, kumpaslar, sahte raporlar 

Ohannes: İzleyelim  

TS Şahış: Yorumunuz nedir Ohannes Müdürüm?

Ohannes: Bildiğimiz konular farklı bir taktik yok

Baba: Bir baba olarak kaç kere dedim, oğlum bırak bu fitne fesat kumpas işlerini işine odaklan... sigarayı da bırak...

 

 

 

 

Ben Sana .... Demedim  adlı Antolojimiz için aşağıdaki alanlarda katkılarınızı bekliyoruz:

Hikaye 3: Ben Sana Klinik Şefi Olamazsın Demedim hikayeleri:

Hikaye 4: Ben Sana Başhekim Yardımcısı Olamazsın Demedim hikayeleri:

Hikaye 5: Ben Sana Başhekim Olamazsın Demedim hikayeleri:

Hikaye 6: Ben Sana Müdür Olamazsın Demedim hikayeleri:

Hikaye 7: Ben Sana Başkan Olamazsın Demedim hikayeleri:

Hikaye 8: Ben Sana Rektör Olamazsın Demedim hikayeleri:

 

Diğer Yazılar:

Sağlık İdarecileri ve Sağlık

Etlik, Bilkent, Kocaeli Şehir Hastaneleri

Müdür Yardımcısı Nasıl Olunur? Müdür Yardımcısı Ne İş Yapar?

ORHAN MÜDÜRLER KOLAY YETİŞMİYOR?

Kurtuluş Tayiz: Babam MHP'liydi ben PKK'dan hapis yattım

Bülent Börek mi, Levent Börek mi tarafınızı seçin?

PRIVATISATION and BUILD-OPERATE-TRANSFER (Özal Formula) Abdurrahim İSLAMOĞLU

Hastane yolsuzluğunda müdür ve yardımcısına hapis

Türkiye bunu da gördü! Hastane müdürü morgu sattı

İl Müdür Vekili Sedat Güler Personellerle Bayramlaştı

Engin Günaydın'dan Burhan Altıntop itirafı

ETİKETLER : OHANNES PEHLİVANYAN
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Բաբան ճիշտ է ասում, Օհաննեսը սխալ ճանապարհով է գնում
Ստեֆան Ասլանյան 2024-01-13 11:56:22
Բաբան ճիշտ է ասում, Օհաննեսը սխալ ճանապարհով է գնում
ՕՀԱՆՆԵՍ ՓԵՀԼԻՎԱՆՅԱՆ
Միգիրդիչ Սանսարյան 2024-01-13 11:51:50
Պատմվածք 2. ՕՀԱՆՆԵՍ ՓԵՀԼԻՎԱՆՅԱՆ
ՕՀԱՆՆԵՍ. Հայրիկ, դու ինձ ասացիր, որ դու տղամարդ չես կարող լինել, տես, ես սովորեցի և դարձա մենեջեր...
Հայր.
ՕՀԱՆՆԵՍ.- Ես դարձա մենեջեր, հայր, հյուրանոցի մենեջեր
Հայր.- Տղա՛, հյուրանոցի մենեջեր լինելը քեզ համար ամենահարմար գործն է, դա քնելու համար կատարյալ տեղ է, աշխատանք է, որ կարող ես անել այնտեղից, որտեղ քնած ես, կարող ես ստել. ներքեւ և ասեք «Ես ստուգում եմ մահճակալների հարմարավետությունն ու որակը»: Բայց ես քեզ ասացի, որ դու չես կարող տղամարդ լինել։
Նա այդ գործը չգիտի, նա շատ լավ գիտի ու չի գալիս աշխատանքի:
Ձեր ականջները դժվար լսու՞մ են, թե՞ ուշադրության պակաս ունեք:
Եթե ուշադիր նայեք աշխատանքի գալու պահերին կամ ձևացնեք, որ աշխատանքի եք, կտեսնեք չարաճճիություն, չարաճճիություն, կուլիսներ, ծխախոտի ընդմիջում, չարաճճիություն կուլիսներում: , ծխախոտի ընդմիջում, վերջին շրջանը ծխախոտի ընդմիջումից հետո։
Թատրոնն այլևս այնքան էլ եկամտաբեր չէ: ինչպես նախկինում էր.նոր սերունդը դա չի նախընտրում. «Մաքուր դեմք Ջո» դերը և «Baby Face» դերը բերում են ավելի շատ եկամուտ
Նրանք հարցնում են:
և բացարձակապես անբարեխիղճ մրցակցություն
liyakatsiz idareci
ali güdero 2024-01-05 19:59:36
liyakatsiz idareciler yüzünden oluyor bunlar,,, Tapınak Şövalyeleri gibi dayanışma içinde olduklarından yol aşıyorlar ancak Türkiye bunları da safra gibi dışa atacaktır diye düşünüyorum
deneme
Hasan Öztrük 2023-12-28 10:54:29
Gerçekçilik, hiciv çok sayıda tarz var. Haklı olduğunuz yön çok önemli maalesef memurlar siyasetçilere yalakalıkla güçlü görünüp altlarına ise zalim davranmalarıdır. Bunlarda geçer
Toplam 4 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR-GEZİ haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -