kizilay_banner_728X090

TUBİTAK UBYT 2019 Yılı Dergi Listesi Yayınlandı

TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı 2019 yılı dergi listesi ilan edilmiştir. UBYT Uygulama Usul ve Esaslarında yapılan düzenlemeler, yayın kalitesini teşvik edici birçok yeni uygulamayı içermektedir. Dergilerin Makale Etki Puanı (MEP)’i temel alan yönteme göre teşvik miktarları belirlenmiştir. Yeni kriterlere göre oluşturulan listemiz araştırmacılarımızın ve akademisyenlerimizin bilgilesine sunulmuştur.
Bu haber 2016-07-14 16:25:44 eklenmiş ve 44019 kez görüntülenmiştir.
https://www.adscientificindex.com/add-profile-correction-form/?ref=banner

TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı 2019 yılı dergi listesi ilan edilmiştir. UBYT Uygulama Usul ve Esaslarında yapılan düzenlemeler,  yayın kalitesini teşvik edici birçok yeni uygulamayı içermektedir. Dergilerin Makale Etki Puanı (MEP)’i temel alan yönteme göre teşvik miktarları belirlenmiştir. Yeni kriterlere göre oluşturulan listemiz araştırmacılarımızın ve akademisyenlerimizin bilgilesine sunulmuştur. 

https://ulakbim.tubitak.gov.tr/tr/haber/ubyt-2019-yili-dergi-listesi-yayinlandi

ÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı’na  başvuru yapabilmek için ULAKBİM’e üye olmak gerekmektedir. ULAKBİM üyeliği bulunan kullanıcılarımız aynı üyelik bilgileri ile sisteme giriş yapabilirler.

Duyurular (30.05.2019)

2019 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi İlan edildi.

TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı 2019 yılı dergi listesi ilan edilmiştir. UBYT Uygulama Usul ve Esaslarında yapılan düzenlemeler,  yayın kalitesini teşvik edici birçok yeni uygulamayı içermektedir. Dergilerin Makale Etki Puanı (MEP)’i temel alan yönteme göre teşvik miktarları belirlenmiştir.

Uyarı

UBYT Programı’ndan yararlanabilmek için ULAKBİM ve ARBİS üyeliği gerekmektedir. Her iki üyeliğinde şifreleri birbirinden farklı olmalıdır. Üyelikleri gerçekleştirdikten sonra ULAKBİM üyelik bilgilerinizle Online Başvuru yapabilirsiniz.

arrow2UBYT Programı Uygulama Usul ve Esasları


arrow2UBYT Programı Dergi Listesi


Diğer Yıllara Göre Dergi Listesi

https://cabim.ulakbim.gov.tr/ubyt/


UBYT 2018-2019 Yılları Dergi Listesi (Yayın Teşvik) Arama Motoru

2016-2017 Yılı UBYT Programı Uygulama Esasları Güncellendi.

Danışman Teşvik uygulamasında, “Danışman Teşviği yalnızca doktora, sanatta yeterlilik ya da tıpta uzmanlık Öğrencileri ile birlikte yayın yapan Danışmanlara verilir.” ibaresine diş hekimliği uzmanlık da eklenerek, 06/12/2018 tarih ve 3 sayılı TÜBİTAK Yönetim Kurulu kararıyla UBYT Esasları güncellenmiştir. [indir]

Uyarı

UBYT Programı’ndan yararlanabilmek için ULAKBİM ve ARBİS üyeliği gerekmektedir. Her iki üyeliğinde şifreleri birbirinden farklı olmalıdır. Üyelikleri gerçekleştirdikten sonra ULAKBİM üyelik bilgilerinizle Online Başvuru yapabilirsiniz.

ARBİS Giriş

UBYT Programı Esasları


arrow2UBYT Programı Dergi Listesi


Diğer Yıllar Dergi Listesi

2016 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi

2015 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2014 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2013 Yılı UBYT Programı Arama Motoru
2012 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2011 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2010 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2009 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2008 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2007 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2006 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2005 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2004 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2003 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2002 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2001 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
2000 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
1999 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
1998 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi
1997 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı

UBYT 2018 Yılı Dergi Listesi Arama Motoru


 

  • TR Dizin
  • /TR Dizin’de Dizinlenen Dergi Listesi
  • Tüm Veri Tabanları Listesi (Dergi adına göre alfabetik)

    * “Dergi Adı” ve “Konu Veri Tabanına” göre arama yapabilirsiniz.

    Tıp Veri Tabanı Dergi Listesi

    Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı Dergi Listesi

    Yaşam Bilimleri Veri Tabanı Dergi Listesi

    Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı Dergi Listesi

    Hukuk Veri Tabanı Dergi Listesi

Öncelikle ULAKBİM ve ARBİS üyeliğiniz bulunmalıdır. Daha sonra yayın teşvik uygulamasından yararlanmak istediğiniz yayınla ilgili olarak da aşağıdaki koşulların yerine gelmesi gerekmektedir.

  1. Yayınınızın basılı olması,
  2. Yayına ait bilgilerin Web of Science TM Core Collection veritabanlarında yer alması,
  3. Yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir.
  4. Yayınlandığı derginin ilgili yıldaki dergi listesinde bulunması.

ULAKBİM üyeliği nedir? Nasıl üye olunur?

ULAKBİM tarafından verilen hizmetlerden on-line olarak yararlanabilmeniz için üyeliğinizin bulunması gerekmektir.

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/ adresinde bulunan ULAKBİM web sayfasının sol tarafında bulunan “ULAKBİM Üye Giriş” kutucuğunu kullanarak ULAKBİM üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üyelik işlemleriniz sırasında Nüfus Cüzdanı ya da Pasaportda geçtiği şekliyle kimlik bilgilerinizi yazmanız gerekmektedir.

Üyeliğimi etkinleştirmek için aktivasyon e-postası gelmedi.

Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan hemen sonra, posta kutunuza “ULAKBİM Üyelik İşleri – Üyeliğiniz yaratıldı.” başlıklı aktivasyon mesajı gelecektir. Mesajın içeriğindeki link bağlantısı kullanarak üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu mesajı alamıyorsanız posta kutunuzdaki “İstenmeyen e-postalar” (spam) bölümünü kontrol edebilirsiniz.

ULAKBİM üyelik şifremi unuttum.

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/ adresinde bulunan ULAKBİM web sayfasının sol tarafında bulunan “ULAKBİM Üye Giriş” kutucuğunu kullanarak “şifremi unuttum!” işlemini gerçekleştirmelisiniz. Yeni şifreniz ULAKBİM üyelik sayfanızdaki kayıtlı e-posta adresinize gönderilecektir.

Arbis üyeliği nedir? Nasıl üye olunur?

Üniversite, kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışan araştırmacı personel ve yurtdışında çalışan Türk araştırmacılara yönelik ARBİS adı verilen bir sistem oluşturulmuştur. ARBİS, araştırmacı bilgilerinin toplanması, toplanan verilerin sürekli güncellenmesi ve bu verilerin farklı kuruluşlarca farklı amaçlarla kullanılmak üzere değerlendirilmesine olanak sağlayan, dinamik bir sistem olarak tasarlanmıştır.

ARBİS kayıt sistemine ulaşmak için https://arbis.tubitak.gov.tr adresine tıklamalısınız. Kayıt işlemleriniz sırasında Nüfus Cüzdanı ya da Pasaportda geçtiği şekliyle kimlik bilgilerinizi yazmanız gerekmektedir.

ARBİS ve ULAKBİM şifreleri birbirinden farklı olmalıdır.

ARBİS şifremi unuttum.

Arbis giriş sayfasında https://arbis.tubitak.gov.tr bulunan “Şifremi Unuttum” bağlantısına tıklayarak ilgili servise ulaşabilirsiniz.

Yayınımın yayınlandığı dergi, “UBYT Programı Dergi Listesi”nde yok. Derginin listeye alınmasını istiyorum.

Uluslararası düzeyde yayın olarak “Web of Science TM Core Collection” veritabanlarında yer alan hakemli ve sürekli dergiler “Journal Citation Reports”da bulunan konu başlıkları kullanılarak, TÜBİTAK tarafından gruplandırılmıştır.

Gruplanan dergiler, ilgili yıla ait Journal Citation Reports’dan alınan Article Influence Score (Makale Etki Puanı) değerini temel alan bir yönteme göre grup içerisinde sıralandırılarak “UBYT Programı Dergi Listeleri” oluşturulmuştur.

İlgili yıl içerisinde, Journal Citation Reports’un dergilerin puanlarında yapacağı değişiklikler ya da güncellemeler, ilgili yıl için hazırlanmış ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiş olan “UBYT Programı Dergi Listesi”ni etkilemez.

Hangi yıllar için yayın teşvik başvurusu yapabilirim?

Başvurular, yayının basım yılını takip eden yılın sonuna kadar yapılabilir. Bu süre içerisinde başvurusu yapılmayan yayınlar için ödeme yapılmaz.

Bir çalışma on-line olarak yayınlandı. Çalışma derginin bundan sonraki sayılarında basılacak. Çalışmanın basılmasını beklemeden on-line olarak (DOI numarasını vererek) yayın teşvik başvurusu yapabilir miyim?

Yayınlanmamış yayınlar (yılı, cildi, sayısı ve sayfa numarası gibi yayının künye bilgilerini oluşmadan sadece DOI numarası almış) için başvuru yapılamaz.

UBYT Başvuru Formu’nda yer alan “Makalede Gözüken Kurum/Kuruluş” listesinde bağlı olduğum kurum/kuruluş ismini bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

ubyt@ulakbim.gov.tr adresine e-posta yazarak kurum/kuruluş listesine ekleme yaptırabilirsiniz.

Yayının Web of Science (WOS) Erişim Numarası (Accession Number) nedir? Nereden ve nasıl temin edebilirim?

Web of Science TM Core Collection” veritabanlarında indeklenen yayınların, yayına erişim numarasıdır. Yayın indekslenmeden bu numara oluşmaz.

Üyelik sayfanızdan ulaşacağınız UBYT Başvuru Formu içerisindeki “Yayının Web of Science Erişim Numarası (Accession Number)” arama kutusuna yayının başlığını yazıp, DEĞERLENDİR butonunu tıklayarak erişebilirsiniz. Ayrıca EKUALhttp://ekual.ulakbim.gov.tr/ üyesi olan üniversite kütüphanelerinden “Web of Science TM Core Collection” veritabanlarını kullanarak yayınların WOS numaralarına erişebilirsiniz.

Yayının tam olarak yayınlandı (yılı, cildi, sayısı ve sayfa sayıları mevcut) ve hala "Web of Science TM Core Collection" veritabanlarında indekslenmedi Bu konuda nereden bilgi alabilirim?

Dergiler ilgili sayısını posta yoluyla “Web of Science Core Collection” veritabanlarının adresine gönderir. Dergi sayısı  “Web of Science Core Collection” ulaştıktan sonra en faza 30 gün içinde indekslenir. Dergini geç göndermesi ve postadaki aksaklıklar  bu sureye dahil değildir. Makalenin indeksleme durumu ile ilgili olarak bilgi almak için DATA CHANGE & MISSING ARTICLE /JOURNAL ISSUE REQUEST (http://ip-science.thomsonreuters.com/techsupport/datachange/) formunu doldurabilirsiniz. 4-5 gün içinde cevap verilecektir.

UBYT başvurusu yaparken yayının tam metnini neden başvuru formuna yüklemek zorundayım?

Teşvik başvurusu yapılan tüm yayınlar, “UBYT Programı Uygulama Esasları” gereğince benzerlik analizinden geçirildikten sonra değerlendirilmektedir. Benzerlik analizi ve yayın bilgilerinin kontrolu için pdf formatında yayının tam metninin “UBYT Başvuru Formu”na yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru yapacağım yayının tam metnini UBYT Başvuru Formu’na yükleyemedim.

Kullandığınızdan farklı bir internet tarayıcısı (web browser) kullanarak işlemi tekrarlamanız gerekmektedir.

Yayın teşvik ödemem benim dışımda bir başka kişinin (anne, baba, çocuk, eş vb.) banka hesabına aktarılabilir mi?

Yayın teşvik başvurusu yapan kişiye ait banka hesabı olmalıdır. Teşvik ödemenizin gönderileceği banka hesabınızdaki ad soyad bilgileri ile UBYT Başvuru Formuna yazdığınız ad soyad bilgisi birebir aynı olmalıdır.

Yurt dışında bulunmaktadır. Yurtdışındaki banka hesabıma yayın teşvik ödemem aktarılabilir mi?

Yurtdışındaki herhangi bir bankada ya da bir bankanın yurtdışı şubesinde bulunan hesabınıza yayın teşvik ödemeniz gönderilemez.

Banka hesabımda ad soyad bilgilerim farklı (soyadı değişikliği nedeni ile) yayın teşvik ödememi alabilir miyim?

Teşvik ödemenizin gönderileceği banka hesabınızdaki ad soyad bilgileri ile UBYT Başvuru Formuna yazdığınız ad soyad bilgisi birebir aynı olmalıdır.

Benzerlik analizi nedir, nasıl yapılır?

Teşvik başvurusu yapılan yayının kopyalanabilir pdf formatındaki tam metni iThenticate programına yüklenerek büyük bir veri tabanındaki belgelerle karşılaştırılmaktadır. Bu karşılaştırma sonucunda yayının diğer yayınlarla olan benzerliğinin oransal olarak tespit edilmesidir.

iThenticate programı nedir? Ne için kullanılır?

Akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. EKUAL“http://ekual.ulakbim.gov.tr/üyesi olan üniversite kütüphanelerinden iThenticate programı erişebilirsiniz.

Başvuru formunu doldurup Gönder butonuna tıkladıktan sonra; “Hata: `***********’ kimlik nolu ARBİS kullanıcısı doğrulanamadı (ya böyle bir ARBİS kullanıcısı yok ya da ARBİS kullanıcısının TC Kimlik No bilgisi ile burada girdiğiniz (***********) birbirinden farklı)” şeklinde bir hata mesajı gelmektedir. Ne yapmalıyım?

ULAKBİM üyelik sayfanızdaki kimlik bilgileri, ARBİS sistemindeki kimlik bilgileri ve Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport bilgileri birebir aynı olmadığı durumlarda başvuru sistemi bu mesajı vermektedir. Bu bilgilerinizi kontrol edip tekrar başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca ULAKBİM, ARBİS ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerinden herhangi birinde problem olmasından dolayı da aynı mesaj gelecektir. Bu durumda bir süre sonra başvuru işlemlerinizi tekrar yapmanız gerekecektir.

Başvuru formunu doldurup Gönder butonuna tıkladıktan sonra; “Hata: Seçtiğiniz makaleyle dergi ismi uyuşmamaktadır.” şeklinde bir hata mesajı gelmektedir. Ne yapmalıyım?

ubyt@ulakbim.gov.tr adresine başvuru yapacağınız yayının künye bilgilerini ve hata mesajını içeren e-posta yazmalısınız.

Yayındaki ad soyad ile kimlik bilgilerinin uyuşmaması durumunda ne yapmam gerekir?

Böyle bir durumda “UBYT Başvuru Formu”nu doldurduğunuz sırada küçük bir onaylama kutucuğu gelmektedir. Bu kutucuğu onaylayıp başvuru işlemlerine devam etmeniz gerekmektedir.

Yayın teşvik programınıza bir makale ile başvurdum. Makale üç yazarlıdır, diğer yazarların da bireysel başvuru yapması gerekli midir?

Diğer yazarlar da teşvik programından yararlanmak isterlerse bireysel olarak başvurmaları gerekir. Aynı makale için birden fazla başvuru numarası olabilir.

Yurt dışı adresli yayınlara teşvik verilmekte midir?

Yabancı uyrukluyum ancak Türkiye’de ikamet ediyorum. Yayın teşvik uygulamasından yararlanabilir miyim?

Türk veya yabancı uyruklu herhangi bir araştırıcıya bu program çerçevesinde teşvik verilebilmesi için, yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir. Yazarın uyruğunun önemi yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ancak yurtdışında ikamet etmekteyim. Yayın teşvik uygulamasından yararlanabilir miyim?

Türk veya yabancı uyruklu herhangi bir araştırıcıya bu program çerçevesinde teşvik verilebilmesi için, yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir. Yazarın ikamet ettiği yerin önemi yoktur.

Birden fazla yazarlı ortak yayınlarda teşvik nasıl verilmektedir? Yazarlar haklarından feragat edip hakkını diğer ortak yazarlardan birine devredebilir mi?

Birden fazla yazarlı yayınlarda teşvik, Türk ve yabancı uyruklu tüm yazarlar arasında, eşit olarak bölüştürülür. Teşvik başvurusu yapan her yazarın teşvik ücreti kendi banka hesabına gönderilir. Yazarlar kendi haklarından feragat ederek hakkını diğer ortak yazarlara devredemez.

Yayın yaptığım dergi bu sene Web of Science Veritabanları’nda taranıyor. Ancak UBYT dergi listesinde neden yok?

UBYT Dergi Listeleri”, “Journal Citation Reports” (JCR) esas alınarak hazırlanmaktadır. Yayın yaptığınız dergi ilgili yıldaki JCR’da bulunmuyorsa, “UBYT Dergi Listesi”nde de yer almaz.

Yayın teşvik uygulamasından yararlandım. Bu durumu belirten bir belge alabilir miyim?

Yayın teşvik ücretinizin ödemesi yapıldıktan sonra doldurmuş olduğunuz UBYT Başvuru Formu’nun içerisinde “Rapor: pdf / rtf” şeklinde hazırlanmış bölümden teşvik belgenizi kopyalayarak yada çıktı alarak kullanabilirsiniz.

Hangi tür yayınlar programın kapsamı dışındadır? Kitap bölümleri ile teşvik programına başvuru yapabilirmiyim?

UBYT dergi listelerinde yer alan dergilerde yayınlanmış bile olsalar,Web of Science ™ Core Collectionveritabanlarındaki doküman türü article ve review olan yayınların dışındaki tüm yayın türleri ve kitap bölümleri, kitap tanıtımı, kritik yazıları teşvik programı kapsamı dışındadır.

Bir yayın yılında kaç adet yayın teşvik başvurusu yapabilirim?

Bir yazar, bir yayın yılında en fazla 10 adet teşvik alabilir.

2014 UBYT Programı Uygulama Esasları nelerdir? 2014 yılı UBYT Dergi Listesi nasıl hazırlanmıştır? 2014 yılı UBYT Dergi Listesi’ne nereden ulaşabilirim?

UBYT Programı Uygulama Esasları

 

Teşvik alacak doküman türleri ve ağırlıkları : Makale: 1 Derleme: 0,5
Yayın için asgari teşvik miktarı : 500 TL
Yayın için azami teşvik miktarı : 7.500 TL
Bir yazara verilebilecek teşvik miktarının alt sınırı: 250 TL
Bir yazarın bir yayın yılında alabileceği en fazla teşvik adedi: 10

2016 - 2017 - 2018 Yılı UBYT Ödeme Parametreleri Nedir?

(PARASAL KONULARA İLİŞKİN ÜST LİMİTLER VE KURALLAR (AKÇELİ KONULAR) TABLOSU’nda geçmektedir.)
Araştırmacı Teşvik Uygulaması Teşvik alacak doküman türleri ve ağırlıkları :
Makale: 1 Derleme: 0,5
Danışman Teşvik Uygulaması Teşvik alacak doküman türleri ve ağırlıkları :
Makale: 1
Yayın için asgari teşvik miktarı : 500 TL
Yayın için azami teşvik miktarı : 7.500 TL
Bir yazara verilebilecek teşvik miktarının alt sınırı: 250 TL
Bir yazarın bir yayın yılında alabileceği en fazla teşvik adedi: 10
Danışmana ödenecek teşvik katsayısı : 3

UBYT Programına başvuru yapmak için koşullar nedir?

Öncelikle ULAKBİM ve ARBİS üyeliğiniz bulunmalıdır. Daha sonra yayın teşvik uygulamasından yararlanmak istediğiniz yayınla ilgili olarak da aşağıdaki koşulların yerine gelmesi gerekmektedir.

  1. Yayınınızın basılı olması,
  2. Yayına ait bilgilerin Web of Science TM Core Collection veritabanlarında yer alması,
  3. Yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir.
  4. Yayınlandığı derginin ilgili yıldaki dergi listesinde bulunması.

ULAKBİM üyeliği nedir? Nasıl üye olunur?

ULAKBİM tarafından verilen hizmetlerden on-line olarak yararlanabilmeniz için üyeliğinizin bulunması gerekmektir.

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/ adresinde bulunan ULAKBİM web sayfasının sol tarafında bulunan “ULAKBİM Üye Giriş” kutucuğunu kullanarak ULAKBİM üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üyelik işlemleriniz sırasında Nüfus Cüzdanı ya da Pasaportda geçtiği şekliyle kimlik bilgilerinizi yazmanız gerekmektedir.

Üyeliğimi etkinleştirmek için aktivasyon e-postası gelmedi.

Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan hemen sonra, posta kutunuza “ULAKBİM Üyelik İşleri – Üyeliğiniz yaratıldı.” başlıklı aktivasyon mesajı gelecektir. Mesajın içeriğindeki link bağlantısı kullanarak üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu mesajı alamıyorsanız posta kutunuzdaki “İstenmeyen e-postalar” (spam) bölümünü kontrol edebilirsiniz.

ULAKBİM üyelik şifremi unuttum.

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/ adresinde bulunan ULAKBİM web sayfasının sol tarafında bulunan “ULAKBİM Üye Giriş” kutucuğunu kullanarak “şifremi unuttum!” işlemini gerçekleştirmelisiniz. Yeni şifreniz ULAKBİM üyelik sayfanızdaki kayıtlı e-posta adresinize gönderilecektir.

Arbis üyeliği nedir? Nasıl üye olunur?

Üniversite, kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışan araştırmacı personel ve yurtdışında çalışan Türk araştırmacılara yönelik ARBİS adı verilen bir sistem oluşturulmuştur. ARBİS, araştırmacı bilgilerinin toplanması, toplanan verilerin sürekli güncellenmesi ve bu verilerin farklı kuruluşlarca farklı amaçlarla kullanılmak üzere değerlendirilmesine olanak sağlayan, dinamik bir sistem olarak tasarlanmıştır.

ARBİS kayıt sistemine ulaşmak için https://arbis.tubitak.gov.tr adresine tıklamalısınız. Kayıt işlemleriniz sırasında Nüfus Cüzdanı ya da Pasaportda geçtiği şekliyle kimlik bilgilerinizi yazmanız gerekmektedir.

ARBİS ve ULAKBİM şifreleri birbirinden farklı olmalıdır.

ARBİS şifremi unuttum.

Arbis giriş sayfasında https://arbis.tubitak.gov.tr bulunan “Şifremi Unuttum” bağlantısına tıklayarak ilgili servise ulaşabilirsiniz.

Yayınımın yayınlandığı dergi, “UBYT Programı Dergi Listesi”nde yok. Derginin listeye alınmasını istiyorum.

Uluslararası düzeyde yayın olarak “Web of Science TM Core Collection” veritabanlarında yer alan hakemli ve sürekli dergiler “Journal Citation Reports”da bulunan konu başlıkları kullanılarak, TÜBİTAK tarafından gruplandırılmıştır.

Gruplanan dergiler, ilgili yıla ait Journal Citation Reports’dan alınan Article Influence Score (Makale Etki Puanı) değerini temel alan bir yönteme göre grup içerisinde sıralandırılarak “UBYT Programı Dergi Listeleri” oluşturulmuştur.

İlgili yıl içerisinde, Journal Citation Reports’un dergilerin puanlarında yapacağı değişiklikler ya da güncellemeler, ilgili yıl için hazırlanmış ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiş olan “UBYT Programı Dergi Listesi”ni etkilemez.

Hangi yıllar için yayın teşvik başvurusu yapabilirim?

Başvurular, yayının basım yılını takip eden yılın sonuna kadar yapılabilir. Bu süre içerisinde başvurusu yapılmayan yayınlar için ödeme yapılmaz.

Bir çalışma on-line olarak yayınlandı. Çalışma derginin bundan sonraki sayılarında basılacak. Çalışmanın basılmasını beklemeden on-line olarak (DOI numarasını vererek) yayın teşvik başvurusu yapabilir miyim?

Yayınlanmamış yayınlar (yılı, cildi, sayısı ve sayfa numarası gibi yayının künye bilgilerini oluşmadan sadece DOI numarası almış) için başvuru yapılamaz.

UBYT Başvuru Formu’nda yer alan “Makalede Gözüken Kurum/Kuruluş” listesinde bağlı olduğum kurum/kuruluş ismini bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

ubyt@ulakbim.gov.tr adresine e-posta yazarak kurum/kuruluş listesine ekleme yaptırabilirsiniz.

Yayının Web of Science (WOS) Erişim Numarası (Accession Number) nedir? Nereden ve nasıl temin edebilirim?

Web of Science TM Core Collection” veritabanlarında indeklenen yayınların, yayına erişim numarasıdır. Yayın indekslenmeden bu numara oluşmaz.

Üyelik sayfanızdan ulaşacağınız UBYT Başvuru Formu içerisindeki “Yayının Web of Science Erişim Numarası (Accession Number)” arama kutusuna yayının başlığını yazıp, DEĞERLENDİR butonunu tıklayarak erişebilirsiniz. Ayrıca EKUALhttp://ekual.ulakbim.gov.tr/ üyesi olan üniversite kütüphanelerinden “Web of Science TM Core Collection” veritabanlarını kullanarak yayınların WOS numaralarına erişebilirsiniz.

Yayının tam olarak yayınlandı (yılı, cildi, sayısı ve sayfa sayıları mevcut) ve hala "Web of Science TM Core Collection" veritabanlarında indekslenmedi Bu konuda nereden bilgi alabilirim?

Dergiler ilgili sayısını posta yoluyla “Web of Science Core Collection” veritabanlarının adresine gönderir. Dergi sayısı  “Web of Science Core Collection” ulaştıktan sonra en faza 30 gün içinde indekslenir. Dergini geç göndermesi ve postadaki aksaklıklar  bu sureye dahil değildir. Makalenin indeksleme durumu ile ilgili olarak bilgi almak için DATA CHANGE & MISSING ARTICLE /JOURNAL ISSUE REQUEST (http://ip-science.thomsonreuters.com/techsupport/datachange/) formunu doldurabilirsiniz. 4-5 gün içinde cevap verilecektir.

UBYT başvurusu yaparken yayının tam metnini neden başvuru formuna yüklemek zorundayım?

Teşvik başvurusu yapılan tüm yayınlar, “UBYT Programı Uygulama Esasları” gereğince benzerlik analizinden geçirildikten sonra değerlendirilmektedir. Benzerlik analizi ve yayın bilgilerinin kontrolu için pdf formatında yayının tam metninin “UBYT Başvuru Formu”na yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru yapacağım yayının tam metnini UBYT Başvuru Formu’na yükleyemedim.

Kullandığınızdan farklı bir internet tarayıcısı (web browser) kullanarak işlemi tekrarlamanız gerekmektedir.

Yayın teşvik ödemem benim dışımda bir başka kişinin (anne, baba, çocuk, eş vb.) banka hesabına aktarılabilir mi?

Yayın teşvik başvurusu yapan kişiye ait banka hesabı olmalıdır. Teşvik ödemenizin gönderileceği banka hesabınızdaki ad soyad bilgileri ile UBYT Başvuru Formuna yazdığınız ad soyad bilgisi birebir aynı olmalıdır.

Yurt dışında bulunmaktadır. Yurtdışındaki banka hesabıma yayın teşvik ödemem aktarılabilir mi?

Yurtdışındaki herhangi bir bankada ya da bir bankanın yurtdışı şubesinde bulunan hesabınıza yayın teşvik ödemeniz gönderilemez.

Banka hesabımda ad soyad bilgilerim farklı (soyadı değişikliği nedeni ile) yayın teşvik ödememi alabilir miyim?

Teşvik ödemenizin gönderileceği banka hesabınızdaki ad soyad bilgileri ile UBYT Başvuru Formuna yazdığınız ad soyad bilgisi birebir aynı olmalıdır.

Benzerlik analizi nedir, nasıl yapılır?

Teşvik başvurusu yapılan yayının kopyalanabilir pdf formatındaki tam metni iThenticate programına yüklenerek büyük bir veri tabanındaki belgelerle karşılaştırılmaktadır. Bu karşılaştırma sonucunda yayının diğer yayınlarla olan benzerliğinin oransal olarak tespit edilmesidir.

iThenticate programı nedir? Ne için kullanılır?

Akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespiti için kullanılmaktadır. EKUAL“http://ekual.ulakbim.gov.tr/üyesi olan üniversite kütüphanelerinden iThenticate programı erişebilirsiniz.

Başvuru formunu doldurup Gönder butonuna tıkladıktan sonra; “Hata: `***********’ kimlik nolu ARBİS kullanıcısı doğrulanamadı (ya böyle bir ARBİS kullanıcısı yok ya da ARBİS kullanıcısının TC Kimlik No bilgisi ile burada girdiğiniz (***********) birbirinden farklı)” şeklinde bir hata mesajı gelmektedir. Ne yapmalıyım?

ULAKBİM üyelik sayfanızdaki kimlik bilgileri, ARBİS sistemindeki kimlik bilgileri ve Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport bilgileri birebir aynı olmadığı durumlarda başvuru sistemi bu mesajı vermektedir. Bu bilgilerinizi kontrol edip tekrar başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca ULAKBİM, ARBİS ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerinden herhangi birinde problem olmasından dolayı da aynı mesaj gelecektir. Bu durumda bir süre sonra başvuru işlemlerinizi tekrar yapmanız gerekecektir.

Başvuru formunu doldurup Gönder butonuna tıkladıktan sonra; “Hata: Seçtiğiniz makaleyle dergi ismi uyuşmamaktadır.” şeklinde bir hata mesajı gelmektedir. Ne yapmalıyım?

ubyt@ulakbim.gov.tr adresine başvuru yapacağınız yayının künye bilgilerini ve hata mesajını içeren e-posta yazmalısınız.

Yayındaki ad soyad ile kimlik bilgilerinin uyuşmaması durumunda ne yapmam gerekir?

Böyle bir durumda “UBYT Başvuru Formu”nu doldurduğunuz sırada küçük bir onaylama kutucuğu gelmektedir. Bu kutucuğu onaylayıp başvuru işlemlerine devam etmeniz gerekmektedir.

Yayın teşvik programınıza bir makale ile başvurdum. Makale üç yazarlıdır, diğer yazarların da bireysel başvuru yapması gerekli midir?

Diğer yazarlar da teşvik programından yararlanmak isterlerse bireysel olarak başvurmaları gerekir. Aynı makale için birden fazla başvuru numarası olabilir.

Yurt dışı adresli yayınlara teşvik verilmekte midir?

Türk veya yabancı uyruklu herhangi bir araştırıcıya bu program çerçevesinde teşvik verilebilmesi için, yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir.

Yabancı uyrukluyum ancak Türkiye’de ikamet ediyorum. Yayın teşvik uygulamasından yararlanabilir miyim?

Türk veya yabancı uyruklu herhangi bir araştırıcıya bu program çerçevesinde teşvik verilebilmesi için, yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir. Yazarın uyruğunun önemi yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ancak yurtdışında ikamet etmekteyim. Yayın teşvik uygulamasından yararlanabilir miyim?

Türk veya yabancı uyruklu herhangi bir araştırıcıya bu program çerçevesinde teşvik verilebilmesi için, yayının Web of Science TM Core Collection veritabanları kaydındaki yazar adresi bölümlerinde, sonunda Türkiye ibaresi yer alan, kurum/kuruluş adı ya da yasal ikametgah adresinin bulunması gerekir. Yazarın ikamet ettiği yerin önemi yoktur.

Birden fazla yazarlı ortak yayınlarda teşvik nasıl verilmektedir? Yazarlar haklarından feragat edip hakkını diğer ortak yazarlardan birine devredebilir mi?

Birden fazla yazarlı yayınlarda teşvik, Türk ve yabancı uyruklu tüm yazarlar arasında, eşit olarak bölüştürülür. Teşvik başvurusu yapan her yazarın teşvik ücreti kendi banka hesabına gönderilir. Yazarlar kendi haklarından feragat ederek hakkını diğer ortak yazarlara devredemez.

Yayın yaptığım dergi bu sene Web of Science Veritabanları’nda taranıyor. Ancak UBYT dergi listesinde neden yok?

UBYT Dergi Listeleri”, “Journal Citation Reports” (JCR) esas alınarak hazırlanmaktadır. Yayın yaptığınız dergi ilgili yıldaki JCR’da bulunmuyorsa, “UBYT Dergi Listesi”nde de yer almaz.

Yayın teşvik uygulamasından yararlandım. Bu durumu belirten bir belge alabilir miyim?

Yayın teşvik ücretinizin ödemesi yapıldıktan sonra doldurmuş olduğunuz UBYT Başvuru Formu’nun içerisinde “Rapor: pdf / rtf” şeklinde hazırlanmış bölümden teşvik belgenizi kopyalayarak yada çıktı alarak kullanabilirsiniz.

Hangi tür yayınlar programın kapsamı dışındadır? Kitap bölümleri ile teşvik programına başvuru yapabilirmiyim?

UBYT dergi listelerinde yer alan dergilerde yayınlanmış bile olsalar,Web of Science ™ Core Collectionveritabanlarındaki doküman türü article ve review olan yayınların dışındaki tüm yayın türleri ve kitap bölümleri, kitap tanıtımı, kritik yazıları teşvik programı kapsamı dışındadır.

Bir yayın yılında kaç adet yayın teşvik başvurusu yapabilirim?

Bir yazar, bir yayın yılında en fazla 10 adet teşvik alabilir.

2014 UBYT Programı Uygulama Esasları nelerdir? 2014 yılı UBYT Dergi Listesi nasıl hazırlanmıştır? 2014 yılı UBYT Dergi Listesi’ne nereden ulaşabilirim?

UBYT Programı Uygulama Esasları

2014 Yılı UBYT Programı Teşvik Miktarları Hesaplama Yöntemi

2014 Yılı UBYT Programı Dergi Listesi

Başvurumun ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim? Yayın teşvik ödemem ne zaman yapılacak?

Kullanıcı adı ve şifrenizle ULAKBİM üyelik sayfanıza giriş yaptıktan sonra “Başvuru Durumları” bölümünden başvurularınızın durumu öğrenebilirsiniz. Henüz işlem yapılmamışsa “Yeni Başvuru”, onaylanan başvurular için “Onaylandı, Ödeme Bekliyor” notunu göreceksiniz. Ayrıca red edilen başvuruların red geçekçesini de başvuru durumlarından öğrenebilirsiniz.

Yayın teşvik ödemeleri için bir ödeme takvimi yoktur. UBYT bütçesine ödenek geldiğinde, o tarihe kadar onaylanmış ve ödemesi yapılmamış tüm başvurular için ödemeler kişilerin banka hesaplarına aktarılmaktadır.

Yayın teşvik ödemem ne zaman yapılacak?

Yayın teşvik ödemeleri için bir ödeme takvimi yoktur. UBYT programı bütçesine ödenek geldiğinde, o tarihe kadar onaylanmış ve ödemesi yapılmamış tüm başvurular için ödemeler kişilerin banka hesaplarına aktarılmaktadır.

Danışman teşviği nedir?

Doktora, sanatta yeterlilik ya da tıpta uzmanlık çalışmalarında, Danışmanların, Öğrencileri ile birlikte yapmış olduğu Uluslararası bilimsel yayınlarının teşvik edilmesi için Danışmanlara verilen teşviktir.

Danışman Teşviği kimlere verilir?

Danışman Teşviği yalnızca doktora, sanatta yeterlilik ya da tıpta uzmanlık Öğrencileri ile birlikte yayın yapan ana (birinci) Danışmanlara verilir.

Hangi tür yayınlar için Danışman Teşviği verilmektedir?

Başvurusu yapılacak olan yayının Web of ScienceTM Core Collection veritabanlarındaki doküman türü, makale olmalıdır.

Hangi yıllar için Danışman Teşviği verilmektedir?

Danışmanın, Danışman Teşviğinden yararlanabilmesi için yayının, Öğrencinin mezuniyetinden bir takvim yılı önce ya da öğrencinin mezuniyetinden iki takvim yılı sonrasını kapsayan zaman dilimi içerisinde yayımlanmış olması gerekmektedir.

Birden fazla Danışman ve Öğrenci birlikte yayın yapıyorsa Danışman Teşviği nasıl ödenecek?

Bir yayında birden fazla Danışman ve Öğrenci birlikte yayın yapıyorsa, başvuruda bulunan (birinci) Danışmanlara ayrı ayrı Danışman Teşviği ödenir.

Danışman Teşviğinden faydalanmak için öğrencinin kurum bilgisi gerekli midir?

Danışmanın, Danışman Teşviğinden yararlanabilmesi için yayındaki Öğrencinin kurum bilgisi ile YÖK Ulusal Tez Merkezi sistemindeki kurum bilgisinin aynı olması gerekmektedir.

Danışman Teşviği için nereden başvuruda bulunabilirim?

Danışman teşviğinden yararlanmak isteyen Danışman, “Elektronik Başvuru Formu”nun Danışman Teşviği bölümünü ilgili Internet sayfası üzerinden doldurarak TÜBİTAK’a başvurur.

Onaylanmamış tezler için de başvuru yapılabilinir mi?

Yayını yapılmış tezın,YÖK Ulusal Tez Merkezin’de durumunun “onaylanmış” olması gerekmektedir.

Aynı yayın için hem Danışman Teşviğinden, hem de Araştırmacı Teşviğinden yararlanabilirmiyiz? Danışman Teşviği uygulaması ya da Araştırmacı Teşvik uygulamalarından sadece birisi için başvuruda bulunabilir.

Tezin iptal edilmesi ve benzeri durumlarda ne gibi bir işlem yapılacak?

Beyan edilen tezin iptal edilmesi ve benzeri durumların tespiti halinde Danışman Teşviği ödemesi yasal faizi ile birlikte TÜBİTAK’a iade edilir.

 

ulakbim dergi listesi 2017 ile ilgili aramalar
ulakbim dergi listesi 2019
ubyt dergi listesi 2018
ulakbim ulusal dergi listesi
ulakbim ulusal hakemli dergi listesi
ulakbim tarafından taranan ulusal hakemli dergi
ulakbim'de taranan dergiler
sci dergi sorgulama
ulakbim makale tarama

ubyt dergi listesi 2019
ulakbim ulusal hakemli dergi listesi
ulakbim ulusal dergi listesi
ulakbim tarafından taranan ulusal hakemli dergi
2017 yılı ubyt programı dergi listesi
sci dergi sorgulama
ulakbim'de taranan dergiler
tübitak yayın teşvik 2019

 

http://cabim.ulakbim.gov.tr/ubyt/

ETİKETLER : 2019 2017 2019 ubyt Tübitak UBYT Programı Dergi Listesi UBYT Programı Dergi Listesi UBYT Programı ulakbim
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer JOURNALS haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -